Koperasi Sepakat Maju Sejahtera (KL) Berhad

Memorandum Persefahaman (MOU)

  Memorandum Persefahaman

Thirtyseven Celsius

Penawar Hutan SDN BHD

  EVA

 • Eva Coil Spring Buffer dibuat dengan 100% Getah Asli & Ia direka & dipasang pada mana-mana penggantungan kereta untuk mengurangkan pemantauan penggantungan, meningkatkan kestabilan pemanduan kereta, meningkatkan pengikatan, mengurangkan getaran kereta semasa memandu, mengurangkan impak apabila melalui jalan yang tidak rata atau berlopak & mengurangkan lantunan kereta.
 • Meningkatkan kestabilan kereta anda yang menghalang anda daripada kehilangan pengedalian semasa berkelajuan tinggi.
 • Mengurangkan badan kereta bergulung semasa memandu dalam kelajuan yang tinggi dan mengambil sudut.
 • Manuver stereng yang lebih baik & merasa yakin semasa memandu dengan kelajuan tinggi atau mengambil sudut.
 • 100% getah asli Malaysia.
 • 100% sesuai untuk semua jenis kenderaan.
 • Penampan untuk kekal dalam bentuk untuk lebih dari 3 tahun.
 • Waranti 3 tahun.                                                                                           

  Xingfuhuli

Happy Fox adalah sebuah syarikat komprehensif lengkap kategori yang mengintegrasikan struktur pengurusan perusahaan moden seperti R & D, reka bentuk, dan pemasaran. Sebagai peneraju dalam industri, syarikat itu komited untuk mempromosikan pembangunan industri kesihatan yang besar, dan bukan sahaja berjaya mencipta rubah bahagia, XFHL, 0.18, Le Shangli, gelombang radio romantis, suhu bulan madu, aplikasi nipis, gadis rahsia, Guorentang dan banyak lagi Setiap jenama bebas mengambil sebuah syarikat nasional dan jenama abad yang lalu sebagai misi seumur hidupnya, dan terus mencipta produk dan perkhidmatan yang lebih dan lebih baik dan kehidupan yang lebih baik bagi pengguna global.

 • MINYAK PATI XINGFUHULI (PLANT ESSENTIAL OIL) adalah herba & Perubatan Tradisional.Dirumus khas untuk mengubati kesakitan berasaskan pengetahuan dan formula yang terbukti sejak zaman dulu menggabungkan teknologi moden terkini.                                                                                                                                                       
 • 3 saat untuk diserap ke dalam kulit. 10 saat untuk merasakan kesan haba. 2 jam untuk meningkat peredaran darah. 4 jam kesan penyembuhan berterusan.

  QL Auto Care Service Centre

Pusat Servis Auto QL telah bermula sejak tahun 2016, ia merupakan pusat servis auto yang mengkhususkan diri di Honda Car, itu merupakan pusat servis auto pilihan untuk pelanggan yang paling suka di kereta Honda milik kereta Honda.

  MD Auto Care Service Centre

Ditubuhkan pada tahun 2008. Pemilik syarikat, Kenny mempunyai pengalaman selama 15 tahun di Toyota Kemahiran Mekanikal & mempunyai pencapaian yang menjadi pilihan pelanggan sebagai Toyota Recon Pakar Mewah untuk Toyota Vellfire, Alphard, Estima, Harrier & banyak lagi. “Pencegahan lebih baik daripada mengubati”. Tumpuan MD Auto sangat kuat pada semua kereta dan yang paling penting adalah Keselamatan, Keselesaan & Prestasi.

  AUTOWORLD

Autoworld.com.my (Autoworld) atau lebih dikenali sebagai AW diuruskan dan dikendalikan oleh Autoworld.com.my Sdn Bhd, anak syarikat Jobstreet Corporation Berhad. Laman web (http://www.autoworld.com.my) dilancarkan secara rasminya pada 9 November 1999, oleh Menteri Tenaga, Komunikasi dan Multimedia, YB Datuk Amar Leo Moggie.

Sejak penubuhannya pada akhir tahun 1998, visi Autoworld adalah portal web Internet No.1 di Malaysia, di mana pengguna akan dapat mencari semua penyelidikan & maklumat dan produk & perkhidmatan berkaitan auto tanpa meninggalkan laman web.

Pada masa ini, Autoworld mempunyai seksyen utama berikut: – Kereta Baru, Kereta Bekas, Jual Kereta, Berita & Blog (sebelum ini dikenali sebagai Emzine), Forum, Insurans dan Alat. Ia mempunyai rancangan untuk memperluaskan untuk memasukkan lebih banyak ciri dan fungsi untuk menjadikan laman web lebih komprehensif.

Juga sebahagian daripada usaha berterusan Autoworld untuk membawa nilai yang lebih baik kepada penggunanya, rakan kongsi Autoworld dengan pelbagai entiti berkaitan automotif untuk memperluaskan penawarannya.

  QMAX

V Class Motorsport (M) Sdn Bhd adalah pengeluar bahagian prestasi automotif berkualiti tinggi dan telah menjadi pertama di depan dalam industri sejak ia ditubuhkan pada tahun 2002. Syarikat kami mengkhususkan diri dalam produk-produk prestasi automotif yang tidak hanya untuk meningkatkan kuasa tetapi untuk menghemat bahan bakar juga. Barisan produk Qmax kami yang terkini ialah QMAX Super Stabilizer, QMAX Nanotechnology Grounding & Alternator yang mengecas Kabel Penaik Kuasa (kabel pembumian), QMAX Nano Fuel, QMAX Nano air, QMAX Engine Oil, QMAX Fuel Booster, QMAX Water Base Engine Carbon Cleaner, QMAX Oil Rawatan dan sebagainya. Kami juga dilengkapi dengan kemudahan pengilangan terkemuka dan juga boleh menerima tempahan untuk OEM.syarikat kami sesuai untuk kereta penumpang, suv, trak, 4X4, lori, bas, van, motosikal, penjana, penggali dan sebagainya. Yang dijalankan oleh enjin Gasolin, Diesel, NGV (CNG) dan LPG.

Pasukan kami yang berkelayakan sentiasa bersedia untuk memberikan khidmat nasihat teknikal dan pemasaran mengenai penjimatan produk penjimatan bahan api kami yang berkualiti tinggi, udara prestasi tinggi, sistem pengurusan bahan api dan voltan untuk lebih berkhidmat kepada para pelanggan kami, rangkaian peniaga dan pengedar kami.

  KZ Speedy

Di KZ Speedy Auto Supply, kakitangan kami yang profesional dan berpengetahuan bersedia untuk menunjukkan kepada anda pilihan yang berkualiti tinggi, bekalan auto asli untuk mana-mana kereta. Dari mengemaskini kenderaan anda untuk mendapatkan lebih banyak keselamatan, keselesaan, prestasi dan perlindungan, anda namakannya atau kami boleh mendapatkannya untuk anda. Sama ada anda membeli-belah untuk kereta anda sendiri atau anda ingin menjual produk kami, dan kami gembira untuk membantu anda.

  Connect Build

Kami adalah pasukan pameran yang berpengalaman, inovatif & dinamik yang mengkhususkan diri dalam menyediakan penyelesaian akhir-akhir bagi syarikat-syarikat untuk bertahan semasa pameran di seluruh Asia.Perniagaan kami membantu untuk mewujudkan kesedaran jenama syarikat dan mendapat perhatian melalui reka bentuk ruang yang tersendiri namun kos efektif.Kami membina untuk anda, untuk berhubung dengan pengguna sasaran anda.

Perkhidmatan

 • Acara Dan Pameran
 • Sewa Sistem.
 • Sewa Perabot.
 • Percetakkan Dan Pengeluaran
 • Gudang ( Simpanan )
 • Pertunjukkan
 • Reka Bentuk Dan Susun Atur.

  Thirtyseven Celsius

The Most Live Classes of Digital Marketing Courses in Malaysia

 • Copywriting & Online Business Strategies

In 20 months, we completed

350 classes of over 12,000 people attended for 3 hour session learning

69 full courses of over 3000 members attended for 2-day learning

From 0 experience, 0 resource, 0 capital, 0 network

We achieved RM2,000,000 sales in 9 months

HRDF Registered Training Provider

Koperasi Serbaguna Maju (Selangor) Berhad

 • Strategy Partner

Universiti Teknologi Malaysia

 • Diploma Course’s Lecturer

Southern University College

 • Diploma Course’s Lecturer

Universiti Teknologi Malaysia

 • Diploma Course’s Lecturer

Southern University College

 • Diploma Course’s Lecturer

2019 Komtar Carnival

 • Appointed by State Government – in charge of Facebook Marketing

Malaysia First Malay combine Chinese

 • Copywriting + Story Marketing Full Day Course.

Year 2019 ( Malaysia Global Chamber Of Commerce )

 • Top ASEAN IN Corporate Award ( The Best Education Award )

  Perusahaan Getah Cheh Huat Sdn Bhd

COMPANY GETAH CHEH HUAT SDN BHD diperbadankan bermula tahun 2003. Kegiatan utama Syarikat kami ialah pembuatan produk getah dan perkhidmatan yang berkaitan. Perniagaan kami adalah untuk bertindak sebagai ejen am bagi mana-mana syarikat, firma atau orang dari semua jenis produk getah, produk logam semua deskripsi dan sebarang perniagaan pembuatan lain. Kami bertindak sebagai pembekal, peniaga, pengedar, peniaga pedagang, ejen komisen, pengangkut, pengimport, pengeksport atau dalam sebarang keupayaan lain, di Malaysia atau di tempat lain, berurusan dengan semua jenis barang, produk, bahan, artikel dan barang dagangan.


Misi

 • Mewujudkan jenama buatan Malaysia dengan kualiti getah bertaraf dunia untuk memuaskan pelanggan kami dan membina reputasi yang boleh dipercayai untuk mengukuhkan ikatan hubungan rakan perniagaan jangka panjang kami..


Visi

 • Menjadi rakan niaga yang paling disukai di seluruh dunia..

  FutureDeco

Deco Marketing Quartz / Masa Depan Deco Marketing Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 2003 sebagai syarikat perkilangan dan perdagangan Permukaan Pepejal, Batu Kuarsa, Marmer Budaya, Laminate Flooring, Ubin dan lain-lain produk berkaitan.

Kami menyediakan bekalan perkhidmatan dan memasang permukaan pepejal dan batu kuarza. Objektif kami adalah menawarkan produk batu berkualiti, harga yang kompetitif, dan pasukan pakar yang berpengetahuan untuk membantu anda.

Produk

Kami menyediakan bekalan dan pemasangan:

 • Concrete Top
 • Wall & Floor Tiling
 • Laminated Flooring
 • Kitchen Cabinet Top
 • Vanity Top
 • Table Top
 • Counter Top
 • TV Table Top

  Penawar Hutan Sdn Bhd

Penawar Hutan Sdn Bhd telah didaftarkan sebagai kebimbangan pertanian yang berkaitan dengan penanaman tanaman tunai dan pokok buah-buahan. Sebuah syarikat yang dikendalikan keluarga, kemudian meneroka tanaman pokok hiasan tropika; dan pada tahun 1995 mempunyai keluasan lebih daripada 200 ekar palma yang dijual kepada, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Lebuhraya Kesas, Pihak Berkuasa Pembangunan Bandaraya dan kontraktor landskap lain.

Pada tahun 1996, kami memulakan langkah agresif untuk mengumpul biji hutan hujan bersamaan dengan fenomena El Nino 1996 – 1997 di mana penyebaran massa berlaku di Dipterocarps dan nonDipterocarps.
Inisiatif Penawar Hutan Sdn Bhd dalam mengumpul dan mengembangkan sejumlah besar spesies hutan asli Malaysia yang pelbagai dari banyak sumber yang berlainan dalam kuantiti yang banyak digunakan untuk:

• Menggalakkan penubuhan bank pokok untuk melindungi terhadap kehilangan kepelbagaian pokok yang tidak ternilai bagi banyak aspek pemuliharaan, penanaman semula hutan dan hortikultur.

• Menyediakan bekalan bahan untuk produk semulajadi, penyelidikan bioteknologi dan keperluan untuk projek-projek kerajaan utama.

• Memohon pendekatan ekologi pakar dan bahan biodiversiti untuk pemulihan dan pemulihan landskap.

• Membaik pulih ekosistem hutan yang terganggu untuk memulangkan hidupan liar, pemuliharaan sumber air dan ciri semula jadi yang lain.

Pada masa ini, syarikat itu mempunyai 4 buah tapak semaian yang terletak di sekitar Tanjong Malim dengan populasi pokok kira-kira 3,000,000 tumbuhan, dengan pokok sehingga berusia 14 tahun dan pelbagai jenis kuman benih yang melebihi 1,000,000.


LOKASI

 • Diagihkan 250 ekar tanah di Perak, Malaysia untuk ladang kelapa.
 • Merancang untuk memulakan penyediaan tanah, pengairan, penanaman dan penjagaan penuh ladang melalui tanaman, penuaian, pengilangan kayu dan penjualan produk akhir.


KEKUATAN KAMI

 • Kami menggunakan amalan pengurusan terbaik dengan penekanan khusus terhadap kemapanan, tanggungjawab sosial dan alam sekitar, dan etika.
 • Membangunkan produk akhir penggunaan pelbagai dengan pemprosesan dan menambah nilai.
 • Secara sepenuhnya mengeksploitasi penggunaan baja organik dan agrokimia organik sambil mengurangkan pergantungan kepada baja tak organik.
 • Memanfaatkan mekanisasi sebanyak mungkin untuk meningkatkan kecekapan dan mengurangkan kos.
Close Menu
Welcome to KOSMAS
ms_MYBahasa Melayu
en_USEnglish ms_MYBahasa Melayu
×